У Білорусі виконали черговий смертний вирок - ЗМІ

У Білорусі виконали черговий смертний вирок - ЗМІ

Укрінформ
У Білорусі приведено у виконання смертний вирок відносно 31-річного Сергія Хмелевського, що був визнаний винним у вбивстві трьох осіб.

Про це повідомляють "Білоруські новини"

Як зазначається, про виконання вироку родичі Хмелевського повідомили 29 листопада координаторові кампанії «Правозахисники проти страти у Білорусі» Андрію Полуді.

«Більше місяця від Сергія Хмелевського не було листів до родичів. Проте минулого тижня родичі відносили гроші для нього, і їх в СІЗО узяли. Сьогодні ж вони пішли з ним на побачення, де їм сказали, що вирок приведено у виконання», - сказав Полуда.

Хмелевського було засуджено до страти за статтею про жорстоке вбивство двох і більше осіб. Таке рішення прийняв Мінський обласний суд після перегляду кримінальної справи, за якою раніше Хмелевського засудили до довічного ув'язнення.

Це вже третій приведений у виконання смертний вирок у Білорусі в 2016 році, про який стало відомо громадськості. 

Білорусь залишається єдиною європейською країною, де застосовують страту. З цієї причини вона не входить до Ради Європи - в 1993 році білоруський парламент отримав статус спеціального запрошеного в Парламентській асамблеї Ради Європи, але в 1996-му був позбавлений його після референдуму, що зберіг страту.

За інформацією правозахисників, за останні 20 років у Білорусі страчено більше 400 осіб і лише одного із засуджених до страти було помилувано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-