Зростання американської економіки перевищило прогнози

Зростання американської економіки перевищило прогнози

Укрінформ
Економічне зростання у Сполучених Штатах, за підсумками ІІІ кварталу 2016 року, перевищило прогнозований рівень: ВВП збільшився до 3,2% замість прогнозованих 2,9%.

Про це офіційно повідомили у вівторок у міністерстві торгівлі США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Реальний валовий внутрішній продукт збільшився у річному вираженні до 3,2% в третьому кварталі 2016 року, відповідно до "другої" оцінки Бюро економічного аналізу", - йдеться у повідомленні.

За даними попереднього перегляду, приріст реального ВВП прогнозувався на рівні 2,9%. При цьому відзначається більший показник витрат на особисте споживання, ніж передбачався раніше.

"Зростання реального ВВП у третьому кварталі переважно зумовлено позитивним прибутком від особистих споживчих витрат, експортом, приватними інвестиціями в товарно-матеріальні запаси, а також витратами федерального уряду, які частково компенсували негативні вклади по капітальних інвестиціях та витрати місцевих органів влади", - пояснили в міністерстві торгівлі США.

Крім того, серед чинників, які сприяли зростанню ВВП, називається збільшення обсягів імпорту.

Водночас констатується збільшення реального валового внутрішнього доходу, який зараз зріс до 5,2%. Серед причин зростання називається збільшення корпоративних прибутків та споживчих витрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-