Улюкаєв хотів позбавити державу контролю над

Улюкаєв хотів позбавити державу контролю над "Роснефтью" - Reuters

Укрінформ
Колишній міністр економіки РФ Олексій Улюкаєв незадовго до арешту в приватному порядку пропонував колегам в уряді обговорити можливість зниження частки держави в компанії "Роснефть".

Про це йдеться в ексклюзивному матеріалі агентства Reuters.

«Міністр просував ідею скорочення державної частки в «Роснефти» (ROSN.MM), найбільшої нафтової компанії Росії, нижче 50 відсотків», - повідомило джерело, знайоме з думками Улюкаєва з цього приводу.

Інше джерело також підтвердило, що екс-міністр економіки Росії обговорював цю ідею з іншими офіційними особами, перш ніж був затриманий: "Улюкаєв говорив про це".

При цьому джерела агентства зазначили, що немає жодних доказів того, що затримання Улюкаєва пов'язано з цією пропозицією.

Проте фахівці нафтової галузі говорять, що будь-який план щодо скорочення державного контролю «Роснефти» послабив би позиції потужного боса компанії і довіреної особи Володимира Путіна Ігоря Сєчіна, який знаходиться в чорному списку США.

У Кремлі та самій компанії поки цю інформацію не коментують.

Раніше речник Путіна Дмитро Пєсков переадресував питання агентства про держконтроль "Роснефти" слідчим. Слідчий Роман Нестеров, який веде справу Улюкаєва, відмовився від коментарів. У свою чергу в нафтовій компанії у відповіді на запит агентства похвалили "ефективну і адекватну" роботу слідства.

15 листопада Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва.

«Обставини злочину пов'язані з отриманням особою, що займає державну посаду Російської Федерації, Олексієм Улюкаєвим 14 листопада 2016 року $2 млн  хабара за видану Мінекономрозвитку позитивну оцінку, що дозволила ПАТ «НК «Роснефть» здійснити операцію з придбання державного пакета акцій ПАТ АНК «Башнефть» в розмірі 50%», - пояснили в міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-