У Таїланді офіційно проголосили нового короля

У Таїланді офіційно проголосили нового короля

Укрінформ
Національні Законодавчі збори Таїланду (парламент) підтвердили приєднання кронпринца Махі Вачиралонгкорна до трону.

Про це повідомляє The Bangkok Post.

«На зустрічі у вівторок вранці було проведено спеціальне засідання кабінету і Національної ради з питань миру і порядку про продовження запрошення нового короля, щоб зайняти трон», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє агентство Reuters, Махі Вачіралонгкорн стане королем країни після смерті свого батька, короля Пуміпона Адульядета.

Під час спеціальної сесії в парламенті спікер Помпет Вічітчончай запросив спадкоємця зайняти престол. Присутні проголосили "Хай живе король!", вітаючи початок процедури коронації нового правителя. Сам Вачіралонгкорн на нараді не був присутній.

Уряд розраховує отримати аудієнцію від принца протягом одного-двох днів, повідомив міністр оборони Таїланду Править Вонгсуван.

За інформацією військових джерел агентства, принц прилетить до Таїланду з Німеччини, де у нього є будинок.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня помер король Таїланду Пуміпон Адульядет. 88-річний монарх хворів більш як два роки і не з'являвся на публіці протягом року через слабке здоров'я. Він тривалий час користувався любов’ю та повагою широких верств населення і розглядався як фігура стабільності після десятиліть переворотів і політичних потрясінь.

Король Пуміпон перебував на тайському троні з 1946 року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-