Високий суд в Австралії вперше очолить жінка

Високий суд в Австралії вперше очолить жінка

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл призначив суддю Сюзан Kіфель головою Високого суду країни. Вперше цю посаду обійматиме жінка.

Про це повідомляє АВС.

«Вона є одним з найвидатніших співробітників судових органів в Австралії», - наголосив Тернбулл.

У свою чергу Kіфель, яка до призначення у Високий суд займала посади федерального судді та судді Верховного суду штату Квінсленд, назвала своє призначення «великою честю».

«Рішення Високого суду мають вплив на формування нації. Для мене це призначення - велика честь з огляду на обов'язки, які накладає на мене посада Головного судді», - сказала вона.

Кіфель буде приведена до присяги у січні 2017 року.

Високий суд Австралії є судом останньої інстанції в Австралії, а також старшим судом австралійської ієрархії судів. Високий суд Австралії складається з голови і шести членів. Він може приймати самостійні рішення, а також є апеляційним судом.

Ця установа розглядає питання, пов'язані з трактуванням конституції Австралії, справи, у яких Австралійський Союз виступає як одна зі сторін, суперечки між штатами, скарги на дії деяких федеральних чиновників, а також карні справи, що передбачені законодавством Австралійського Союзу (їх може розглядати один з членів суду одноосібно).

Крім того, Високий суд Австралії розглядає скарги на будь-які рішення, вироки або накази судів, що здійснюють федеральну юрисдикцію, а також на відповідні постанови верховних судів або інших судів штатів, якщо під час створення Австралійського Союзу (1900 р.) вони підлягали оскарженню до Судового комітету Таємної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-