Глава Пентагону заявив, що дні ІДІЛ в Мосулі злічені

Глава Пентагону заявив, що дні ІДІЛ в Мосулі злічені

Укрінформ
Міністр оборони США Ештон Картер вважає, що для досягнення успіху в остаточному звільненні іракського міста Мосул від терористів "Ісламської держави" потрібно зовсім небагато часу.

Про це він заявив у понеділок в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я натхнений тим, як іракці налаштовані рішуче до важкого бою. Я впевнений, що дні ІДІЛ у Мосулі злічені", - наголосив глава американського оборонного відомства.

Картер також повідомив, що Сполучені Штати разом з іншими членами коаліції минулого року розробили план взаємодії з іракськими партнерами щодо знищення осередків "Ісламської держави" на території Іраку. Нинішні зусилля, за словами міністра оборони, йдуть за цим планом.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок масштабної операції зі звільнення міста Мосул від терористичного угруповання "Ісламська держава".

Міжнародна коаліція, яка діє на чолі зі США, продовжує надавати підтримку іракським силам у плануванні, консультаціях, а також у вигляді узгоджених повітряних та артилерійських ударів з метою підтримки сухопутної операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-