Пілоти Lufthansa продовжили страйк до кінця місяця

Пілоти Lufthansa продовжили страйк до кінця місяця

Укрінформ
Пілоти німецької авіаконцерну Lufthansa в черговий раз вирішили продовжити страйк, розпочатий минулого тижня, в результаті чого 180 тис. пасажирів будуть змушені подорожувати іншими маршрутами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Страйк буде продовжено 29 і 30 листопада», - підтвердили в понеділок увечері в профспілці пілотів Cockpit, де підрахували, що постраждають від цього близько 180 тисяч пасажирів.

При цьому у вівторок будуть скасовані всі 816 ближньо-магістральних рейси, а в середу – ближньо - і далекомагістральні - ще 890 рейсів. Це торкнеться і рейсів на Київ.

Нагадаємо: профспілка з 2012 року вимагає підвищення зарплати 5400 своїм пілотам на 3,7% в рік, включаючи додаткові виплати за чотири роки і не погоджується на зустрічну пропозицію про підвищення на 4,4% впродовж двох років і виплату одноразової 1,8 місячної зарплати. Крім того, мова йде і про пенсійне забезпечення.

Всього ж з 23 листопада, коли почалася 14-та за рахунком протестна акція, постраждали більше 500 тисяч осіб. Серед таких виявилася і кореспондент Укрінформу. Втім, до честі перевізника, він оперативно організував перереєстрацію на рейс компанії SWISS, що також входить до групи Lufthansa.

Компанія оголосила про намір страйкувати ще в середині місяця, але обіцяла, що навіть у разі, якщо акція затягнеться, у різдвяні дні пілоти вийдуть на роботу, щоб не псувати людям свято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-