Молдова отримає від ЄС майже 150 млн євро на економіку

Молдова отримає від ЄС майже 150 млн євро на економіку

Укрінформ
Євросоюз надасть Республіці Молдова фінансову допомогу в розмірі 145 мільйонів євро: частинe коштів буде спрямована на реалізацію затверджених раніше економічних проектів і консолідацію державного бюджету.

Про це повідомив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп за підсумками зустрічей з керівниками ЄС, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Під час зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом ми детально обговорили питання макрофінансової допомоги. Була досягнута домовленість, що Молдові буде надана фінансова допомога в розмірі 100 мільйонів євро (близько 40 мільйонів у вигляді гранту), а перший транш цієї допомоги наша країна отримає вже в першій половині наступного року», - наголосив Філіп.

Крім цього, на реалізацію затверджених уже економічних програм і проектів Молдова, за словами прем'єра, до кінця 2016 року отримає від Євросоюзу ще один транш фінансової допомоги в розмірі 45 мільйонів євро.

Нагадаємо: в рамках свого триденного візиту в Брюссель молдавський прем'єр зустрівся з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, віце-президентом Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марошем Шефчовичем, Верховним представником Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федерикой Могерини, головою Європейської ради Дональдом Туском, Єврокомісаром з питань розширення і політики добросусідства Йоханнесом Ганом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-