У Держдепі сказали, скільки ще Керрі займатиметься Сирією

У Держдепі сказали, скільки ще Керрі займатиметься Сирією

Укрінформ
Глава Державного департаменту США Джон Керрі продовжить інтенсивно працювати над досягненням мирного рішення по Сирії, оскільки вважає це критично важливим завданням попри те, що термін його повноважень скоро спливає.

Так охарактеризував ситуацію у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепу Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Керрі продовжує шукати політичне рішення конфлікту в Сирії. Він робить це так само інтенсивно, як і раніше", - зауважив представник Держдепартаменту.

У цьому зв'язку він нагадав, що переговори в Женеві по сирійському питанню тривають. За його словами, США використовують можливості, щоб "висловлювати свої серйозні занепокоєння щодо триваючих бомбардувань Алеппо та продовження облоги".

При цьому Кірбі підкреслив, що американська сторона, як і раніше, вважає, що "Росія несе повну відповідальність за дії сирійського режиму щодо величезних втрат мирного населення, а також руйнування цивільної інфраструктури, в тому числі, лікарень в Алеппо та навколо міста".

Представник зовнішньополітичного відомства США наголосив, що РФ має використовувати свій вплив на Асада з метою припинення бойових дій у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-