У Меркель не чекають прориву від зустрічі

У Меркель не чекають прориву від зустрічі "нормандських" міністрів у Мінську

Укрінформ
Німецька сторона не чекає проривів від зустрічі у вівторок у Мінську глав дипломатичних відомств країн «нормандської четвірки».

Про це сказав у понеділок на прес-конференції у Берліні офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Очікування міністра Штайнмаєра щодо результатів завтрашньої зустрічі, чесно кажучи, дуже обмежені», - сказав дипломат. 

При цьому він уточнив, що, «на жаль, позиція сторін конфлікту не дає підстав для надій, що завтра вдасться досягти прориву у виконанні Мінських домовленостей». Водночас Шефер відзначив велике особисте залучення німецького і французького міністрів, їх ініціативи з врегулювання ситуації на сході України, особливо з урахуванням головування ФРН в ОБСЄ в році, що минає. Він звернув увагу на активізацію роботи Тристоронньої контактної групи в останні місяці й особливо після берлінської зустрічі на найвищому рівні.

Шефер нагадав, що Штайнмаєр зустрінеться з колегами з Франції, України і Росії вже «в 13-й або 14-й раз» з тим, щоб обговорити подальші кроки виконання Мінських угод. Домовленості про таку зустріч було досягнуто на саміті у Берліні в жовтні.

Завданням нинішньої зустрічі має стати «отримання чіткого сигналу від обох конфліктуючих сторін, від російського й українського міністрів, про те, що вони готові далі виконувати Мінські угоди... і конструктивно співпрацювати з розробки Дорожньої карти, про що домовилися глави держав і урядів», - наголосив Шефер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-