В Анкарі заявляють, що ЄС підтримує противників Туреччини

В Анкарі заявляють, що ЄС підтримує противників Туреччини

Укрінформ
Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг виступив з різкою критикою Європейського парламенту, який прийняв резолюцію із закликом призупинити переговори щодо прийняття Анкари до Європейського союзу.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Європейський союз перетворився на надійний притулок для всіх, хто виступає проти Туреччини. ЄС не має права вказувати Анкарі на те, як їй діяти. Туреччина сама приймає рішення щодо свого сьогоднішнього і завтрашнього дня, і впевненими кроками продовжить свій шлях", - підкреслив Боздаг.

За його словами, приймаючи резолюцію, Європарламент проявив солідарність із недругами Туреччини, в тому числі з терористичними організаціями - Робочою партією Курдистану (РПК) і рухом Фетуллаха Гюлена.

Глава Мін'юсту звернув увагу на той факт, що багато країн, які не відповідають політичним і економічним вимогам Євросоюзу, вже прийняті до складу співдружності, тоді як ніхто не задається питанням про причини, з яких затягується процес прийняття Туреччини до ЄС.

Як повідомлялося, минулого тижня Європарламент схвалив резолюцію, в якій закликав тимчасово заморозити переговори з Туреччиною про вступ до Європейського Союзу.

У резолюції, однак, йдеться про те, що Туреччина все ж повинна залишатися "прив'язаною" до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-