Гумдопомогу для Алепо пропонують доправляти

Гумдопомогу для Алепо пропонують доправляти "небом"

Укрінформ
Понад 120 британських депутатів звернулися до прем’єр-міністра Терези Мей з вимогою надати дозвіл для доправлення продовольства і медикаментів у сирійське місто Алеппо повітряним шляхом.

Про це повідомляє The Guardian.

"З огляду на те, що наші Королівські ВПС вже працюють у небі над Сирією, ми закликаємо вас терміново дозволити скидання гуманітарних вантажів населенню (Алеппо. - Ред.), яке опинилося в облозі", - йдеться у зверненні.

За словами депутатів, Британія має надійних союзників у Алеппо, включаючи групу порятунку “Білі каски”, яка готова координувати збір і розподіл "повітряної" гуманітарки.

У міністерстві закордонних справ уже відреагували на це звернення депутатів, закликавши режим Асада і його союзника Росію покласти кінець кризі.

"Нашим пріоритетом є захист цивільних осіб у Сирії, які стикаються з жахливою гуманітарної ситуацією. Ми закликаємо режим Асада і його російських союзників негайно покласти кінець жахливій кризі. Разом із нашими міжнародними партнерами ми будемо продовжувати розглядати всі варіанти, щоб полегшити страждання мільйонів сирійців", - наголосили у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-