Під Мосулом знайшли нові масові поховання езидів

Під Мосулом знайшли нові масові поховання езидів

Укрінформ
Поблизу Мосула знайдено два масові поховання, в яких виявлені тіла 18 езидів – представників іракської релігійної меншості.

Про це стало відомо після того, як бійці курдської Пешмерги вибили джихадистів з Мосула, повідомляє Радіо Свобода

"Бійці курдської Пешмерги виявили могили біля перехрестя Шабабіт на північному заході Іраку під час обстеження місцевої території. У похованні знаходилися кістки і посвідчення особи, які були закопані за допомогою бульдозера", - йдеться в повідомленні.

Мер Синджара заявив, що останнє знайдене масове поховання езидів є двадцять дев'ятим за рахунком. На його думку, їхня кількість може зрости до більш як сорока у міру того, як території звільнятимуться від бойовиків.

Як відомо, "Ісламська держава" систематично вбивала, захоплювала і брала в рабство тисячі езидів влітку 2014 року після захоплення Синджара, де багато хто з них жив. Слідчі ООН вважають, що дії "Ісламської держави" щодо езидів є геноцидом.

Релігійну секту езидів, що налічує близько 400 тисяч людей, чиї переконання поєднують в собі елементи кількох древніх близькосхідних релігій, ісламісти вважають "дияволопоклонниками".

За оцінкою управління у справах викрадених в Дохуці, створеного за підтримки регіонального уряду Курдистану, близько 3500 езидів проживають в районах, контрольованих "Ісламською державою". Минулої середи 18 езидів втекли з міста Таль-Афар на півночі Іраку, коли воєнізовані формування шиїтів відрізали його з півдня і заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-