Шоста доба лісових пожеж в Ізраїлі

Шоста доба лісових пожеж в Ізраїлі

Укрінформ
За перші п'ять діб боротьби з лісовими пожежами близько 2500 пожежних локалізували та загасили близько 630 загорянь в північних і центральних районах Ізраїлю. Спеціальні протипожежні літаки здійснили 480 вильотів.

Про це повідомляє newsru.co.il.

В авіаційну групи по боротьбі з пожежами, крім 14 ізраїльських літаків Air Tractor AT-802 американського виробництва, увійшли літаки, які надали Росія, Греція, Кіпр, Туреччина, Хорватія, США, Великобританія, Україна, Італія, Франція, Азербайджан, Єгипет і Йорданія. Зокрема, задіяні російські літаки-амфібії "Бе-200" і американський супертанкер Evergreen-747, який є найбільшим пожежним літаком у світі і може гасити пожежі вдень і вночі.

За уточненими даними, в результаті лісових пожеж постраждали близько 180 осіб, повністю або частково вигоріли 560 одиниць житла (раніше повідомлялося про понад 700), близько 80 тисяч осіб були змушені покинути свої будинки. Найбільший збиток житлового фонду завдано в Хайфі, Зихрон-Яакове, Халамише, Натафе і Бейт-Меире. Оцінка збитку буде опублікована пізніше.

Поліція, прикордонна служба, військові і співробітники загальної служби безпеки (ШАБАК) затримали близько 40 ізраїльських і палестинських арабів, підозрюваних у причетності до підпалів лісів і кущів з метою нанесення збитку єврейській державі або в підбурюванні до підпалу. Щонайменше, проти 23 з них будуть подані обвинувальні висновки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-