Трамп назвав аферою перерахунок голосів у Вісконсині

Трамп назвав аферою перерахунок голосів у Вісконсині

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп назвав аферою запит Партії зелених на перерахунок голосів, поданих на виборах глави держави в штаті Вісконсін.

"Це афера Партії зелених по відношенню до виборів, на яких переможені вже визнали свою поразку. Слід поважати результати цих виборів, а не піддавати їх сумніву", - йдеться в офіційній заяві Трампа.

Також політик розкритикував кандидата в президенти від Партії зелених Джилл Стайн, заявивши, що вона "набрала менше 1% голосів і в деяких штатах навіть не була у виборчому бюлетені".

Раніше виборча комісія штату Вісконсін погодилася провести повний перерахунок голосів, поданих на виборах президента США. Очікується, що перерахунок почнеться наприкінці наступного тижня. Згідно з федеральним законом, всі процедури перерахунку голосів мають бути завершені до 13 грудня.

Штаб кандидата від демократів Хілларі Клінтон заявив, що візьме участь у перерахунку підсумків голосування. Там, утім, не чекають, що це змінить підсумок виборів.

Кандидат від Демократичної партії Хілларі Клінтон випереджає Трампа за прямою підтримкою виборців на загальнонаціональному рівні: 64,2 млн проти 62,2. Однак виборча система США влаштована так, що президента обирає не вся країна в цілому, а кожний штат окремо.

У Вісконсині, Мічигані та Пенсільванії, де різниця між ними буда мінімальною, кандидати в президенти борються сумарно за 46 вибірників. Цієї кількості Хілларі Клінтон вистачить для того, щоб результати виборів були переглянуті і президентом США стала вона.

Ініціатори перерахунку голосів обрали ці три штати, оскільки в них результати голосування розійшлися з даними опитувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-