El Comandante був неймовірно відданий Кубі – Трюдо

El Comandante був неймовірно відданий Кубі – Трюдо

Укрінформ
Незважаючи на суперечливість постаті Фіделя Кастро, неможливо не відмітити його відданість кубинському народу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо із приводу смерті колишнього президента Куби Фіделя Кастро.

«Незважаючи на котраверсійність особи пана Кастро, як його прибічники, так і противники визнають його неймовірну відданість та любов до кубинського народу, який мав сильну прихильність до «el Comandante», - сказав Трюдо.

Прем'єр Канади зазначив, що за тривалий час перебування Фіделя Кастро при владі Куба досягла прогресу у багатьох сферах. «Фідель Кастро був більше, ніж просто лідером, який служив своєму народу майже півсторіччя. Легендарний революціонер та оратор, пан Кастро вніс суттєві покращення до системи освіти та охорони здоров'я своєї острівної держави», - наголосив прем'єр Канади.

Він зазначив, що був радий зустріти трьох його синів та брата Рауля під час нещодавнього візиту на Кубу. «Він імені усіх канадців ми з дружиною висловлюємо щирі співчуття родині, друзям та багатьом прихильникам пана Кастро. Разом із народом Куби ми оплакуємо відхід цього визначного провідника», - додав Трюдо.

Як повідомляв Укрінформ, Фідель Кастро помер сьогодні уночі на 90-ому році життя. Створена ним однопартійна система дозволила йому протриматися при владі 49 років – довше, ніж будь-якому іншому главі уряду у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-