Білорусь знову каже про підвищення ціни на транзит російської нафти - ЗМІ

Білорусь знову каже про підвищення ціни на транзит російської нафти - ЗМІ

Укрінформ
1 січня 2017 року Білорусь має намір на 20,5% підвищити ціну на транзит російської нафти. Повідомлення про це направили до "Транснефти" ВАТ "Гомельтранснефть Дружба" і "Полоцктранснефть".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в одному з нафтотранспортних підприємств Білорусі.

Білоруські профільні відомства поки не коментують це рішення, передає БелаПАН.

Однак, офіційний представник "Транснефти" Ігор Дьомін підтвердив, що компанія отримала пропозиції білоруської сторони і вивчає їх, але поки не бачить обґрунтованості такого підвищення.

"Відповідно до методики встановлення тарифів ми відправимо до ФАС (Федеральна антимонопольна служба - ред.) дані заявки із зазначенням, що ми не згодні з таким підвищенням", - заявив він у п'ятницю.

Дьомін додав, що згідно з методикою ФАС повинна прийняти рішення про тариф. Якщо ж тарифні органи країн не домовляться про розмір тарифів, то уповноважений орган білоруської сторони затверджує розмір тарифів на транспортування нафти шляхом підвищення діючих ставок тарифів на середньорічний індекс споживчих цін на поточний рік, встановлений параметрами прогнозу соціально-економічного розвитку РФ, збільшений не більш ніж на 3%.

Слід зазначити, що в цьому році Білорусь вже збиралася підвищити тарифи на транзит російської нафти. Постановою Міністерства антимонопольного регулювання і торгівлі Білорусі від 28 вересня 2016 року тарифи на транзит російської нафти по території республіки були підвищені в середньому на 50%. Документ мав вступити в силу 11 жовтня, однак 10 жовтня віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко повідомив: Білорусь скасувала рішення про підвищення тарифів на транзит російської нафти в обмін на відновлення обсягів поставок нафти з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-