Київ засуджує розміщення російських військових в окупованій Абхазії

Київ засуджує розміщення російських військових в окупованій Абхазії

Укрінформ
МЗС України засуджує підписання президентом РФ закону про ратифікацію так званої угоди з окупаційним режимом Сухумі про створення об’єднаної групи військ.

Про це йдеться у заяві, поширеній прес-службою зовнішньополітичного відомства.

"Цим актом російська сторона має намір легітимізувати протиправне розміщення російських військових підрозділів та бойовиків, що тероризують населення Абхазії. При цьому, російська сторона грубо порушує свої міжнародні зобов’язання, зокрема за угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року", - наголошується у документі.

Як заявляють в українському МЗС, такі дії РФ посилюють напругу в регіоні, стають на заваді планам з розвитку міжнародних транспортних та енергетичних коридорів, створюють умови для подальшого занепаду окупованих територій і спричиняють нові міграційні потоки.

"Україна ще раз закликає Росію вивести свої військові підрозділи з окупованих територій Грузії, щоб забезпечити створення міжнародних і національних механізмів безпеки в Абхазії та Цхінвальському регіоні і відновити територіальну цілісність і суверенітет Грузії", - наголошується у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-