З Мосула втекли 73 тисячі людей – ООН

З Мосула втекли 73 тисячі людей – ООН

Укрінформ
Іракське місто Мосул залишили близько 73 тисяч осіб після початку спецоперації зі звільнення міста від бойовиків-ісламістів.

Про це повідомляє DW.

"Як повідомляє ООН, з початку понад місяць тому операції зі звільнення іракського Мосула від бойовиків "Ісламської держави" місто залишили близько 73 тисяч осіб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість біженців розмістилася в таборах, розташованих між позиціями ісламістів та іракської армії. Ці пункти переповнені і потребують термінової гуманітарної допомоги.

Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) розпочало надання допомоги 4,5 млн біженців і внутрішньо переміщених сирійців та іракців у зв'язку з похолоданням.

Відповідно до заяви представників ООН у Бонні, йдеться, зокрема, про 3,18 мільйона сирійців та 1,33 мільйона іракців, які знайшли тимчасовий притулок у Туреччині, Лівані, Йорданії та Єгипті. Допомога передбачає надання теплого одягу, ковдр, матеріалів для наметів, а також готівки.

При цьому УВКБ ООН заявляє про "катастрофічне недофінансування". Загалом від зимових холодів можуть постраждати до 15 мільйонів біженців, кількість яких збільшується.

Тим часом загострюється ситуація в сирійському Алеппо. У східній, контрольованій повстанцями частині міста закінчуються харчі, повідомила речниця Міжнародного комітету Червоного хреста (МКЧХ). За її словами, продукти першої необхідності або взагалі не можна дістати, або вони занадто дорогі.

Нагадаємо, іракські сили повідомили про перекриття останнього шляху постачань до Мосула - шиїтські загони "Народної мобілізації" відбили в ісламістів ключову дорогу на захід від міста.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-