В Австралії підтвердили арешт одного з найнебезпечніших терористів ІДІЛ

В Австралії підтвердили арешт одного з найнебезпечніших терористів ІДІЛ

Укрінформ
Інформацію про арешт одного з найнебезпечніших терористів Ісламської держави та головного вербувальника Ніла Пракаша, який є громадянином Австралії, було непрямо підтверджено високопосадовцями австралійського уряду. 

Про це повідомила телекомпанія ABC.

«Ми повідомили про смерть Пракаша у травні ц. р. на основі даних уряду США, що він був убитий в результаті повітряного удару. Але, як ми вже говорили раніше, здатність уряду підтвердити повідомлення про загибель людей будь-де в Сирії чи Іраку - обмежена. Ці місця є зонами воєнних дій, з великою кількістю неконтрольованих територій», - заявив помічник прем'єр-міністра - міністр з боротьби із тероризмом Майкл Кінан. Він також додав, що «згідно з давньою практикою уряд Австралії не коментує питання розвідки та правоохоронних операцій».

Уродженець Мельбурна Пракаш до недавніх пір був найбільш розшукуваним терористом в Австралії. Однак на початку травня 2016 року міністр оборони Маріс Пейн оголосила, що він був знищений під час авіанальоту на передмістя Мосула.

Проте, за повідомленням газети Нью-Йорк Таймс, що посилається на високопосадовця в уряді США, під час авіанальоту навесні Пракаша було лише поранено, а нещодавно його заарештували в Туреччині.

За даними австралійських спецслужб, Пракаш був одним із провідних ідеологів та пропагандистів ІДІЛ, брав участь у підготовці терактів, зокрема в Австралії, та активно займався вербуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-