Бєлих запропонували свідчити проти Навального в обмін на пом'якшення режиму

Бєлих запропонували свідчити проти Навального в обмін на пом'якшення режиму

Укрінформ
У Кремлі запропонували Микиті Бєлих свідчити проти Навального в обмін на переведення під домашній арешт.

Про це повідомляють «Ведомости» з посиланням на «знайомого колишнього кіровського губернатора Микити Бєлих». 

«Представники адміністрації президента (Росії. - Ред.) обіцяли, що його (Бєлих. - Ред.) відпустять під домашній арешт, якщо він свідчитиме проти Навального - з цим, у тому числі, пов'язана нещодавня зміна адвокатів Бєлих», - йдеться у повідомленні.

Адвокати Вадим Прохоров та Ольга Михайлова, які вийшли зі справи 9 листопада, відмовилися коментувати цю ситуацію. Адвокат Бєлих Андрій Денисов відмовився від коментарів без попереднього узгодження з підзахисним. 

Людина, близька до слідства, заявила, що Бєлих може піти на угоду зі слідством і визнати провину, і саме з цим пов'язана зміна адвокатів. Проте, на його думку, слідство навряд чи зацікавлене у свідченнях на Навального - «буде занадто багато галасу». 

Сам Навальний вже прокоментував це повідомлення у Тwitter: «Тільки тут важлива поправка. Це може звучати тільки як «надати неправдиві свідчення». 

Микита Бєлих - російський так званий системний ліберал, помірний опозиціонер, у минулому один з лідерів Союзу правих сил і «Солидарности». Погодився у 2009 році на пропозицію Кремля очолити Кіровську область, щоб показати, що системні ліберали можуть досягти практичного результату в роботі у складних умовах. 24 червня 2016 року Микиту Бєлих було затримано у Москві за неоднозначних обставин, під час начебто отримання хабара. Сам він усі обвинувачення заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-