Ердоган погрожує ЄС відкрити кордони для біженців

Ердоган погрожує ЄС відкрити кордони для біженців

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував позицію країн Заходу у питанні кризи біженців та пригрозив відкрити кордони для біженців.

Про це повідомляє Анадолу.

"Президент зазначив, що якщо Європа не змінить свою позицію - Туреччина відкриє кордони", - йдеться у повідомленні.

За його словами, не Захід, а Туреччина відкрила свої двері для 3,5 мільйона біженців.

"Європа не виконала своїх обіцянок. Коли на кордоні Туреччини і Болгарії зібралися 50 тисяч біженців, в Європі почали думати про те, що станеться, якщо Анкара відкриє свої КПП", - сказав Ердоган.

Президент відзначив, що якщо Європа не змінить свою позицію, Туреччина відкриє кордони.

За словами президента Туреччини, на сьогодні мільйони дітей у світі потребують турботи і милосердя. Також допомоги чекають мільйони жінок і дітей на Африканському континенті. Чи "робиться щось для того, щоб допомогти їм? Ні! Замість цього організовуються порожні обговорення, приміром, питання доцільності вступу Туреччини до ЄС", - сказав він, підкресливши, що для Анкари подібні обговорення нічого не означають.

Ердоган висловив жаль у зв'язку з тим, що світова спільнота не усвідомлює масштабів існуючих проблем. "Конфлікти, насильство і кровопролиття в Сирії, Іраку, Афганістані, Лівії та Сомалі часто-густо подаються у контексті кризи біженців і боротьби за сфери впливу. Повірте мені: якби не криза біженців, то світова спільнота не обговорювала б трагедії у багатьох країнах світу", - підкреслив він.

Президент сказав, що в Анкарі чудово розуміють, що, виступаючи з попередженнями на адресу Євросоюзу, країна може зіткнутися з певною реакцією. "Санкції погрожують запровадити ті, хто вже 53 роки не приймає Туреччину в ЄС. Але це нас не лякає, оскільки ми твердо стоїмо на ногах", - підкреслив Ердоган.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-