Франсуа Фійон переміг Алена Жюппе в теледебатах на праймеріз

Франсуа Фійон переміг Алена Жюппе в теледебатах на праймеріз

Укрінформ
Франсуа Фійон вийшов переможцем з теледебатів з Аленом Жюппе напередодні наміченого на 27 листопада голосування, визначає кандидата від партії "Республіканці" на участь у президентських виборах.

Про це в ніч на п'ятницю, 25 листопада, повідомив французький телеканал BFM.

За даними центру вивчення громадської думки Elabe, свої голоси екс-прем'єру Фійону, який виявився "більш переконливим", готові віддати 71 відсоток виборців консервативного табору.

Ален Жюппе, який у минулому теж очолював уряд Франції, залучив на свою сторону лише 28 відсотків консерваторів і правоцентристів, які стежили за дебатами. Згідно з аналізом думок всієї телеаудиторії, Фійон випереджає Жюппе з результатом 57% проти 41 відсотка.

Під час дебатів йшлося про необхідні реформи у Франції і про зовнішню політику, зокрема, щодо РФ. Якщо Жюппе схиляється до м'яких реформ і виступає за збереження санкцій проти РФ, то Фійон заявив, що доб'ється зниження безробіття і відновлення потенціалу країни завдяки жорсткій економії. Він висловився за скасування санкцій проти РФ.

За словами Фійона, санкційна політика Заходу "провалилася", не давши нічого, крім розорення європейських фермерів". Він також заявив про відповідальність за розпалювання конфлікту на сході України і підкреслив, що готовий до співпраці з РФ щодо Сирії.

У свою чергу, Жюппе виступив проти зближення з Володимиром Путіним, який "не припиняє говорити про холодну війну". Якби Жюппе переміг на виборах, то в переговорах з РФ наполягав на виконанні мінських угод і на неприйнятності анексії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-