Гучна справа: кишинівські чиновники крали їжу у дітей

Гучна справа: кишинівські чиновники крали їжу у дітей

Укрінформ
Співробітники Національного центру по боротьбі з корупцією та Антикорупційної прокуратури Молдови затримали 18 осіб – чиновників кишинівської мерії і економічних агентів.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові, всі вони підозрюються у фальсифікації документації з публічних закупівель, у результаті чого в школи і дитячі садки столиці поставлялися неякісні та прострочені продукти харчування.

«Обшуки і затримання проводилися в рамках кримінальної справи про фальсифікацію результатів аукціонів із закупівлі продуктів харчування для шкіл і дитячих садків. Частина продукції, що постачається до дитячих установ, була неякісною і з простроченим терміном вживання. Багато дітей потрапили до лікарні з харчовим отруєнням», - повідомив начальник Управління карного переслідування Центру по боротьбі з корупцією Богдан Зумбряну.

За словами керівника антикорупційної прокуратури Віорела Мораря, якщо провина затриманих буде доведена, кожному з них загрожує штраф до 8 тисяч умовних одиниць (1 умовна одиниця в Молдові дорівнює 2,5 євро) або тюремне ув'язнення терміном до 10 років.

Серед затриманих – 11 чиновників управління освіти, молоді та спорту Кишинівської мерії і 7 економічних агентів.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп зажадав, у цьому зв'язку, провести тотальну перевірку всіх продовольчих товарів, що поставляються до дитячих установ країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-