Роснєфть позичає трильйон, аби розрахуватися з боргами

Роснєфть позичає трильйон, аби розрахуватися з боргами

Укрінформ
Рада директорів «Роснєфті» схвалила залучення до 1,071 трлн крб. Вони необхідні, передусім, для рефінансування боргів компанії.

Про це свідчать документи, розміщені на порталі Центру розкриття корпоративної інформації.

Рада директорів «Роснєфті» затвердила програму розміщення біржових облігацій на суму до 1,071 трлн крб. Отримані кошти планується витратити на міжнародні проекти, нові проекти з видобутку в Росії, а також планове рефінансування боргу.

Як уточнив 24 листопада прес-секретар нафтової компанії Михайло Леонтьєв, термін погашення облігацій становитиме 10 років з дати початку розміщення випуску.

Згідно з презентацією компанії, якщо «Роснєфть» розмістить облігації на усю суму, то отриманих грошей вистачить на рефінансування боргів держкорпорації до кінця 2017 року - йдеться про $16,7 млрд.

На початку грудня 2014 року «Роснєфть» розмістила 14 випусків біржових облігацій в обсязі 625 млрд крб. Тоді збір заявок від покупців забрав годину. Пізніше глава Центробанку Ельвіра Набіулліна заявила, що угода «Роснєфти» стала одним з чинників, який сприяв різкій девальвації рубля у грудні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-