Шульц заявив, що залишить Європарламент

Шульц заявив, що залишить Європарламент

Укрінформ
Президент Європарламенту Мартін Шульц оголосив про намір залишити роботу у законодавчому органі ЄС та балатуватися наступного року до федерального парламенту Німеччини Бундестагу.

Про це німецький політик оголосив у спеціальній заяві у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Упродовж попередніх місяців у пресі було багато спекуляцій про моє майбутнє. Нині я прийняв рішення. Я не буду балотуватися на третій термін Президента Європарламенту. Наступного року я піду на вибори до німецького Бундестагу на чолі списку моєї Соціал-демократичної партії у Північній Рейн-Вестфалії», - заявив німецький політик.

Він наголосив, що продовжуватиме діяльність задля зміцнення Європейського Союзу, але вже на національному рівні.

Чинний мандат президента ЄП Шульца завершується 31 січня 2017 року.

За регламентом Європарламенту, голову законодавчого органу ЄС обирають формально на 2,5 роки із можливістю багатократного продовження цього терміну, але, як правило на дві каденції. Шульц завершує на цій посаді вже другий 2,5-річний термін. Така ситуація склалася через політичні домовленості найбільших груп у ЄП - Прогресивного альянсу соціалістів і демократів (представляє Шульц) та Європейської народної партії.

Варто відзначити, що лідери європейських народників, за підтримки канцлера Німеччини Ангели Меркель підтримували висунення Шульца на третю каденцію, адже цей політик забезпечував стабільність політичного процесу та баланс сил. Водночас такий намір викликав супротив у більшості депутатів від ЄНП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-