Дуда: Зниження пенсійного віку є виправленням несправедливості

Дуда: Зниження пенсійного віку є виправленням несправедливості

Укрінформ
Зниження пенсійного віку в Польщі з 67 років до 65 для чоловіків та 60 для жінок з жовтня 2017 року є виправленням несправедливості.

Про це під час зустріч з жителями міста Пєкари Шльонскє на півдні Польщі заявив президент країни Анджей Дуда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей (пенсійний - ред.) вік – 60 років для жінок і 65 для чоловіків буде відновлено законом, який запрацює з жовтня наступного року. Сподіваюся, що це є реалізацією того, на що більшість польського суспільства справді чекала, і є виправленням очевидної несправедливості", - наголосив Дуда.

Він зазначив, що ця несправедливість найбільше стосувалася людей, які працюють найважче.

Як повідомлялося, 16 листопада Сейм Польщі проголосував за зниження пенсійного віку. Таким чином було скасовано рішення попередньої коаліції “Громадянської платформи” (РО) і Польської селянської партії (PSL), яка чотири роки тому підвищила пенсійний вік громадян. Він повинен був підніматися поступово: для чоловіків до 2020 року, а жінок – до 2040 року. Необхідність підняття пенсійного віку в Польщі коаліція РО-PSL тоді мотивувала демографічною кризою у країні.

Останні соцопитування в Польщі показували, що переважна більшість поляків (понад 80%) підтримувала зниження пенсійного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-