У Парижі на початку грудня обговорять можливі санкції проти режиму Асада

У Парижі на початку грудня обговорять можливі санкції проти режиму Асада

Укрінформ
На початку грудня у Парижі за ініціативи Франції відбудеться зустріч, на якій країни-учасники обговорять ситуацію в Сирії та можливість запровадження санкцій проти сирійського президента Башара Асада.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро, інформує Reuters

"Франція виступає з ініціативою, щоб протистояти цій стратегії тотальної війни з боку режиму (президента Сирії. - Ред.) і його союзників, які користуються нинішньою невизначеністю у Сполучених Штатах", - наголосив Еро.

За його словами, зустріч країн, які виступають проти режиму Асада, в тому числі США, Саудівської Аравії і Туреччини, пройде в Парижі найближчими днями. 

Прес-секретар уряду Стефан Ле Фоль зазначив, що зустріч відбудеться на початку грудня.

Глава французького МЗС також додав, що Франція зараз активно виступає за резолюцію Ради Безпеки ООН щодо накладення санкцій на владу Сирії за використання хімічної зброї.

"Було доведено, що режим та "Ісламська держава" використовували хімічну зброю, тому тепер нам потрібні санкції та резолюція ООН. Міжнародне співтовариство повинно перестати закривати очі", - підкреслив Еро.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в ООН заявили, що бомбардування у східній частині Алеппо не припиняються з минулого вівторка. За останні кілька днів були вбиті сотні цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-