Скандал з МіГами: екс-міністра оборони Болгарії звинуватили у зловживанні

Скандал з МіГами: екс-міністра оборони Болгарії звинуватили у зловживанні

Укрінформ
Колишньому міністру оборони Болгарії Миколі Ненчеву висунули звинувачення у зловживанні службовим становищем через укладену ним у 2015 році угоду з Польщею про ремонт двигунів винищувачів Міг-29.

Про це повідомляє агентство ВТА.

"Колишній міністр оборони Микола Ненчев був звинувачений в середу у неправомірних діях стосовно укладення угоди з Польщею для ремонту літаків МіГ", - йдеться у повідомленні.

Адвокат Ненчева зазначив, що прокуратура досі не дала їм матеріали слідства. Однак Ненчев був відпущений під підписку про невиїзд.

Агентство нагадує, що наприкінці 2015 року Ненчев відмовився від послуг Росії для забезпечення МіГів і підписав контракт на ремонт шести двигунів для старих радянських літаків з Польщею. "Болгарія - єдиний член НАТО, який майже на 90% залежить від Росії. Мене це дуже турбує, і я б не хотів, щоб це продовжувалося", — говорив з цього приводу міністр оборони.

Це викликало бурхливу реакцію в Москві, яка погрожували оскаржити це у суді. Росіяни стверджували, що вони були єдиними, хто має ліцензією, щоб зробити ремонт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-