У США вимагають перерахувати голоси у ключових штатах

У США вимагають перерахувати голоси у ключових штатах

Укрінформ
Все більша кількість учених і активістів закликають владу США перерахувати голоси на президентських виборах 2016 року в ключових штатах через те, що результати могли бути змінені іноземними хакерами.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Група аналітиків, яка переконує кампанію Гілларі Клінтон приєднатися до своєї боротьби, готується надати докладний звіт про свою стурбованість у конгрес і федеральні органи влади на початку наступного тижня. У цьому документі зазначаються результати у штатах Мічиган, Пенсильванія і Вісконсин", - повідомляє видання.

"Я зацікавлена в перевірці голосування", - сказала Барбара Сімонс, радник комісії зі сприяння виборам США і експерт з електронного голосування. 

Друга група аналітиків, очолювана засновником Національного інституту виборчого права Джоном Боніфазом і професором Алексом Хальдерманом, також виступає за перерахунок голосів. 

Рішення про перегляд голосування було прийняте після несподіваної поразки Клінтон і після того, як розвідка США опублікувала звіти про вторгнення російських хакерів у регіональні виборчі комп'ютерні системи, і про злам поштових сервісів посадових осіб Демократичної партії перед виборами. 

Клінтон мінімально програла в Пенсильванії та Вісконсині і ще може програти в Мічигані, де досі не оголошені остаточні результати голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-