МЗС не рекомендує українцям їхати до п'яти префектур Японії

МЗС не рекомендує українцям їхати до п'яти префектур Японії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від відвідання префектур Фукусіма, Івате, Міягі, Ібаракі, Чіба у Японії через потужний землетрус, що стався біля берегів Фукусіми.

Про це повідомили Укрінформу в середу у прес-службі МЗС України.

"У зв'язку з потужним землетрусом, що стався біля берегів префектури Фукусіма (Японія) 22 листопада ц.р., та з огляду на збереження небезпеки подальших поштовхів МЗС рекомендує громадянам України утриматися від відвідання префектур Фукусіма, Івате, Міягі, Ібаракі, Чіба", - йдеться у повідомленні.

Для тих громадян України, які перебувають на території цих регіонів, МЗС рекомендує уважно стежити за повідомленнями компетентних органів Японії про загрозу подальших поштовхів і виникнення цунамі (оприлюднюються на телебаченні або на веб-сторінці метеорологічного агентства Японії за посиланням: http://www.jma.go.jp/jma/indexe.html). 

У разі подачі сигналу тривоги МЗС рекомендує українцям зберігати спокій, виконувати інструкції та вказівки представників органів місцевих і рятувальних служб. 

При землетрусі зовнішньополітичне відомство рекомендує враховувати такі правила поведінки:

- якщо ви перебуваєте у приміщенні, перейдіть під балку, дверний отвір або станьте біля несучої стіни;

- перебувайте подалі від предметів, які можуть впасти і травмувати вас (гіпс, вікна, меблі, інші незакріплені предмети);

- обережно користуйтеся сходами: вони можуть бути пошкоджені;

- не користуйтеся ліфтом;

- враховуйте інші можливі наслідки землетрусу: руйнування мостів, зсув грунту, завали, витік газу і т.д.;

- якщо ви перебуваєте на вулиці, відійдіть від будівель, дерев, вуличних ліхтарів, ліній електропередач, а також від місць, де ви могли б потрапити під падіння предметів (зовнішнє оздоблення, плитка, рекламні щити);

- після землетрусу, у разі необхідності, надайте першу допомогу тим, хто цього потребує;

- виходьте з будівель обережно, взувшись - для запобігання пораненню битим склом.

У МЗС також зазначили, що в разі оголошення попередження про цунамі громадянам, які перебувають в прибережних районах, необхідно негайно залишити небезпечні місця і, по можливості, дістатися до безпечних місць на пагорбах або у високих будівлях та не залишати їх до скасування попередження. 

У випадку потрапляння у надзвичайні ситуації громадянам України слід невідкладно звертатися до посольства України в Японії на телефон "гарячої лінії" +819017754206, електронну пошту emb_jp@mfa.gov.ua або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57, електронну пошту cons_or@mfa.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-