В Литві кажуть, що російські ракети в Калінінграді - проти кораблів НАТО

В Литві кажуть, що російські ракети в Калінінграді - проти кораблів НАТО

Укрінформ
Новими береговими ракетними комплексами в Калінінградській області Росія намагається обмежити прихід в країни Балтії кораблів союзників по НАТО.

Так представники міністерства оборони Литви прокоментували повідомлення про те, що в цьому регіоні, який межує з Литвою і Польщею, Росія розмістила берегові ракетні комплекси "Бастіон", додавши, що Росія цілеспрямовано і послідовно продовжує мілітаризацію Калінінградської області, щоб обмежити введення сил союзників по НАТО в країни Балтії, інформує Delfi.

"У даному конкретному разі, дислокуючи береговий ракетний комплекс "Бастіон" у Калінінграді, Росія зміцнює свої збройні сили А2/AD у регіоні Балтійського моря. Ця система озброєння призначена для обмеження доступу по морю, ускладнення імовірного потрапляння підкріплення союзників у Литву, Латвію та Естонію через Балтійське море", - зауважив Відділ інформування суспільства Міноборони.

За словами відомства, "такі дії Росії не сприяють підвищенню безпеки в Європі".

"Ми висловлюємося за те, щоб Російська Федерація надала НАТО інформацію про модернізацію і розміщення своїх збройних сил, озброєнь, про проведення великомасштабних військових навчань. НАТО в свою чергу ще в липні інформувало Росію про прийняті на саміті НАТО у Варшаві рішення, НАТО також готове надати інформацію про найбільш великомасштабні навчання 2016 року. Такого ж відношення ми очікуємо і від російської сторони", - наголосили в міністерстві.

Як повідомлялося, про те, що Росія употужнила угруповання військ у Калінінградському районі дивізіоном берегового ракетного комплексу "Бастіон" стало відомо в понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-