Гроші ЮКОСа: Путіна спіймали на брехні

Гроші ЮКОСа: Путіна спіймали на брехні

Укрінформ
Гроші від продажу активів ЮКОСа пішли на переселення росіян з аварійного житла, будівництво інфраструктури і створення "Роснано".

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, виступаючи на Форумі дій ОНФ", передає РИА Новости.

За його словами, після продажу активів ЮКОСа фонд розселення аварійного житла отримав близько 200 мільярдів рублів. "І думаю, що ті, хто виїхав з аварійного житла, ніколи не скажуть, що ця програма має якийсь дискредитаційний елемент", - сказав Путін.

Він також додав, що гроші від продажу ЮКОСа пішли на фінансування відразу кількох проектів: "Будівництво мостів, які будували ще за радянські часи, починаючи з 80-х років, і вони не були добудовані, були кинуті, мости через наші найбільші річки, і розселення аварійного житла. Ось туди були направлені гроші. І ще частково на створення компанії "Роснано".

При цьому Путін сказав про те, куди зникла основна частка розгромленого ЮКОСа. Як відомо, У 2004 році на основі першого аукціону з продажу активів ЮКОСа 76,79% акцій найбільшої нафтовидобувної "дочки" ЮКОСа - компанії "Юганскнефтегаз" купила маловідома компанія-одноденка "Байкалфінансгруп". Незабаром 100-процентну частку в "Байкалфінансгруп" купила державна компанія "Роснефть", керована нині Ігорем Сечіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-