Старшу дочку Карімова отруїли – ЗМІ

Старшу дочку Карімова отруїли – ЗМІ

Укрінформ
Старша дочка президента Узбекистану Іслама Карімова Гульнара померла 5 листопада в результаті отруєння.

Про це повідомляє портал "Центр-1" з посиланням на анонімне джерело з РНБ Узбекистану. Офіційний Ташкент мовчить.

"44-річна Гульнара Карімова, за повідомленням співробітника Служби національної безпеки (РНБ) Узбекистану, який побажав залишитися неназваним, була отруєна та померла 5 листопада. Вночі того ж дня вона була похована на кладовищі "Мінор" у Ташкенті, а її могилу зрівняли з землею, стверджує він", - зазначається у публікації.

За словами джерела, він особисто брав участь у процесі поховання Гульнари Карімової, а зважився на телефонне інтерв'ю з Ц-1, побоюючись за долю її дітей, – сина Іслама та дочку Іман, які залишаються в Ташкенті в безправному та безпорадному становищі.

Інформація про смерть Гульнари поширюється соціальною мережею. Аккаунт в Твіттері "Покажіть Гульнару" звертається до журналістів та міжнародних експертів, які спеціалізуються на Центральній Азії, стверджуючи про смерть Карімової та вимагаючи, якщо це не так, її появи на публіці, принаймні, записане нею відеозвернення.

Інший аккаунт в Твіттері, який пише від імені Гульнари Карімової, але викритий журналістами радіо "Свобода" як фейковий, останніми днями почав проявляти особливу активність, намагаючись переконати всіх, що старша дочка покійного президента жива, але тим самим викликаючи ще більші побоювання, що інформація про її смерть може виявитися правдою.

"Гульнара Карімова" почала публікувати старі архівні фото, видаючи їх за свіжі. Але ті, хто стежив за епопеєю цієї Гульнари, пам'ятає, що вони вже публікувалися на її сторінці в Твіттері у період з осені 2013 р. по лютий 2014 року, як, наприклад, фото з синім манікюром і педикюром, що у той час лиш підтверджувало її образ зіпсованої навіженої.

А опубліковане вночі 22 листопада селфі з телефоном у руці, на якому відкрита сторінка фейкової Гульнари Карімової в Твіттері, ще більше наводить на думку, що, можливо, "узбецька принцеса" дійсно вже залишила цей світ.

"Якось так...", – підписала селфі фальшива Гульнара Карімова.

Ц-1 спробував з'ясувати інформацію про життя або смерть Гульнари Карімової у офіційної влади Узбекистану. Напередодні в прес-службу Апарату президента РУ був направлений журналістський запит. На момент написання статті Апарат президента РУ відповіді не надав.

У Кабінеті міністрів Узбекистану, де продовжує працювати очевидний майбутній президент країни Шавкат Мірзіяеєв, на запит Ц-1 відповіли, що їм нічого невідомо про долю Гульнари Карімової, а інформацію про її нібито смерть не чули навіть на побутовому рівні.

У той же час представник Кабміну відкинув можливість хоч якоїсь заяви держорганів з цього приводу.

Після смерті Іслама Карімова 2 вересня Гульнара та її діти не з'явилися на похорон у Самарканді. А майбутній лідер країни Мірзіяєв, висловлюючи в парламенті країни співчуття родині Карімова, не згадав імені Гульнари, як нібито у покійного Карімова була лише одна дочка, Лола.

Джерело з РНБ Узбекистану наполягає, що інформація про смерть Гульнари – не блеф, а правда. Воно переконане, що влада країни ніколи не зможе показати її, тому що її більше немає.

Фото: Publika.az

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-