Бібліотечна справа: московський суд допитає свідків обвинувачення

Бібліотечна справа: московський суд допитає свідків обвинувачення

Укрінформ
Міщанський суд Москви в середу по кримінальній справі директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, яку звинувачують в екстремізмі та розтраті, допитає посадових осіб московського Департаменту культури, який курував БУЛ.

Про це написав адвокат Іван Павлов у Фейсбуці.

"У середу, 23 листопада, відбудеться чергове засідання по кримінальній справі директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної. Почнуться допити свідків. Швидше за все, будуть допитані посадові особи столичного Департаменту культури, який курував Бібліотеку до недавнього часу. Засідання відкрите, тому приходьте: 23 листопада 14:00, Міщанський суд, поряд з метро Бауманська", – написав Павлов.

Він уточнив, що серед допитаних очікуються, наприклад, Олександр Бодров (начальник Управління з розвитку культурних центрів Департаменту культури міста Москви), а також Валентина Слюсарчук, яка займала посаду директора Бібліотеки до приходу Шаріної.

"Прокуратура та слідство вважає цих осіб свідками обвинувачення. Подивимося, тобто – послухаємо", - резюмує Павлов.

Шаріна перебуває під домашнім арештом з 30 жовтня минулого року. Вона звинувачується за ст. 282 ("Збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності") і ч. 4 ст. 160 КК РФ (Привласнення або розтрата, вчинені організованою групою в особливо великому розмірі").

Як повідомлялося, 28 жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури відбувся обшук, пыд час якого слідчі нібито виявили екстремістську літературу. Відносно директора бібліотеки Наталії Шаріної було заведено кримінальну справу за статтею "розпалювання національної ненависті та ворожнечі". 5 квітня їй також було пред'явлено звинувачення за статтею про розтрату. Шаріна відкидає всі звинувачення. Правозахисний центр "Меморіал" визнав її політв'язнем.

15 серпня прокуратура РФ не затвердила обвинувальний висновок у справі Шаріної. 15 вересня повідомлялося, що слідство в четвертий раз пред'явило звинувачення в остаточній редакції директорці Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній по справі про екстремізм і розтрату.

Представники захисту неодноразово заявляли, що слідству в підсумку так і не вдалося сформулювати, які саме дії директора бібліотеки розглядаються як злочинні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-