Китай може замінити Штати у Транстихоокеанському партнерстві - ЗМІ

Китай може замінити Штати у Транстихоокеанському партнерстві - ЗМІ

Укрінформ
У випадку непідтримання Сполученими Штатами Транстихоокеанського партнерства (ТТП), Америку в Угоді може замінити КНР. 

Про це повідомляє видання The Australian.

«Ми готові підтримати ідею партнерства, незалежно від позиції Сполучених Штатів», - заявив австралійський міністр торгівлі та інвестицій Стівен Чобо.

За інформацією видання,під час саміту АТЕС у Лімі (Перу) лідери низки країн-учасниць ТТП досягли неформальної домовленості про просування цього співробітництва навіть у разі виходу з нього США. У цьому контексті учасники саміту обговорили можливість приєднання до ТТП Китаю, який було спочатку виключено з переговорів щодо створення ТТП.

Угоду про формування ТТП було підписано міністрами торгівлі 12 країн на початку цього року в Окленді (Нова Зеландія). Учасниками цієї найбільшої регіональної зони вільної торгівлі повинні були стати Австралія, Бруней, В'єтнам, Канада, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Сінгапур, США, Чилі і Японія.

Однак новообраний президент США Дональд Трамп оголосив, що одразу після інавгурації має намір почати процедуру виходу Вашингтона з ТТП. У свою чергу прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Угода зі створення Транстихоокеанського партнерства без участі США не матиме сенсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-