У Держдепі не мають наївних сподівань у добрі наміри Росії

У Держдепі не мають наївних сподівань у добрі наміри Росії

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують переговорний процес у Женеві щодо сирійського врегулювання без усіляких "наївних сподівань", що Росія раптом змінить свою позицію.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Немає жодних очікувань та наївних сподівань у добрі наміри Росії", - зауважив офіційний представник зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що зусилля на цьому напрямі продовжуються і зараз, "держсекретар Керрі дуже активно залучений до цього процесу".

Основна причина, чому США все ще беруть участь у Женевському процесі, навіть всупереч посиленню насильства в Алеппо, - це тому що держсекретар має "дуже гостре відчуття терміновості щодо вирішення ситуації на місцях".

"Йдеться не тільки про Алеппо, але також про Сирію загалом, де може бути тільки політичне рішення", - зауважив Кірбі.

Він підкреслив, що тільки шляхом переговорів і дипломатії можна очікувати бажаного результату.

"Я не можу говорити про очікування і мотивацію росіян, вони самі мають це робити. Але я можу запевнити вас, що він (Джон Керрі – ред.) працюватиме над цією проблемою, доки залишатиметься на посаді держсекретаря", - наголосив речник Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-