Вибори у Молдові: екс-кандидатка позивається до голів ЦВК і МЗС

Вибори у Молдові: екс-кандидатка позивається до голів ЦВК і МЗС

Укрінформ
Екс-кандидат у президенти Молдови, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду подала до суду на главу Центрвиборчкому Аліну Руссу і міністра закордонних справ і європейської інтеграції Андрія Галбура, звинувативши їх у саботажі голосування представників діаспори на президентських виборах.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Я подала судовий позов проти голови Центрвиборчкому і міністра закордонних справ і європейської інтеграції, оскільки переконана, що саме ці чиновники саботували голосування діаспори в другому турі президентських виборів. Ми наполягатимемо, щоб вони зазнали заслуженого покарання», - заявила Санду.

За її словами, вони позбавили права голосу тих, хто щомісячно надсилає своїм родичам гроші, щоб ті могли виживати, оскільки влада не в змозі забезпечити їм гідні пенсії і зарплати.

Як повідомляв Укрінформ, на другому турі президентських виборів, що відбулися 13 листопада, перемогу отримав соціаліст Ігор Додон, за якого проголосували 52,11% виборців. Майя Санду набрала близько 48%.

Під час голосування на декількох зарубіжних виборчих дільницях багато представників молдавської діаспори не змогли проголосувати через нестачу бюлетенів. Згідно з молдавським Законом про вибори, кількість бюлетенів на закордонних дільницях не повинна перевищувати трьох тисяч.

Фото: gagauzmedia.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-