Польща створює війська тероборони на протидію спецназу РФ

Польща створює війська тероборони на протидію спецназу РФ

Укрінформ
Війська територіальної оборони (ВТО), що створюються в Польщі, є найефективнішою відповіддю на ймовірні дії російського спецназу в рамках гібридної війни, яку веде Росія.

Про це в понеділок у Варшаві заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, інформує кореспондент Укрінформу в РП.

"Війська територіальної оборони є найефективнішим способом протидії чи ускладнення цього роду дій з боку Російської Федерації. У цьому зв’язку потрібно звернути увагу не лише на створення військ територіальної оборони, але й на підготовку ВТО, щоб вони могли протидіяти таким ефективним силам як спецназ", - заявив Мацеревич.

Він зазначив, що це завдання є дуже складним, а тому довірив командування ВТО саме офіцеру польського спецназу – полковнику Вєславу Кукулі.

Мацеревич зауважив, що дуже важливим елементом функціонування ВТО буде співпраця з парамілітарними організаціями – зокрема рятувальниками, службою охорони залізниці, лісничими тощо.

Міністр наголосив, що ВТО буде включено в загальну систему управління армією.

За інформацією Мацеревича, нині формуються командування трьох бригад тероборони в Підляському, Люблінському та Підкарпатському воєводствах РП, а також чотирьох батальйонів в містах Бялосток, Седльце, Люблін та Жешув.

До кінця цього року війська тероборони в Польщі нараховуватимуть не менше 3 тис. осіб, в 2017 році буде створено ще три бригади чисельністю 18 тис. військовослужбовців. В 2019 році війська тероборони мають нараховувати 53 тис. військовослужбовців в 17 бригадах і 63 батальйонах. Кошти на створення і утримання військ тероборони упродовж 2016-2019 років становитимуть 3,6 млрд злотих.

Фото: Military Navigator

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-