У Москві знову

У Москві знову "зачистили" меморіал Нємцова: є затримані

Укрінформ
У Москві поліцейські затримали цивільного активіста Надіра Фатова, який намагався перешкодити комунальним службам прибрати квіти і свічки з меморіалу політикові Борису Нємцову на Великому Москворецькому мосту.

Про це повідомили правозахисному порталу "ОВД-Инфо" по гарячій лінії.

“Біля народного меморіалу на «мосту Нємцова» було затримано Надіра Фатова. За словами активіста, поліцейські затримали його тоді, коли він намагався перешкодити співробітникам "Гормоста" знищити меморіал під приводом «очищення моста». Його доставили в ОВД «Китай-місто»”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, народний меморіал на Москворецькому мосту організували відразу після вбивства Бориса Нємцова в ніч на 28 лютого 2015 року. Відтоді його неодноразово зносять, а активістів, які поновлюють його і чергуюють на мосту, затримують. Востаннє це було зовсім нещодавно, в ніч на п'ятницю, 18 листопада .

У вересні цього року в мерію Москви було подано 30 тисяч підписів за встановлення таблички на місці загибелі опозиційного політика. За даними ЗМІ, влада міста не збирається її встановлювати, оскільки не рахують вбивство Нємцова "видатною подією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-