ЄС планує продовжити санкції проти Росії ще на півроку – Bloomberg

ЄС планує продовжити санкції проти Росії ще на півроку – Bloomberg

Укрінформ
У планах Європейського Cоюзу - продовження санкцій проти Росії ще на півроку через невиконання Мінських угод.

Про це заявили посадовці ЄС у коментарі Bloomberg.

"Уряди країн ЄС, ймовірно, продовжать заходи (санкції проти Росії, термін дії яких закінчується 31 січня - ред.) ще на шість місяців, оскільки основною умовою їх зняття є повне дотримання пакту, спрямованого на припинення війни в Україні", - зазначають офіційні особи на умовах анонімності. 

За даними видання, в ЄС вважають, що альтернативи продовженню антиросійських санкцій немає.

Зазначається, що майбутнє санкцій Євросоюзу проти Росії багато в чому буде залежати від саміту Україна-ЄС в Брюсселі 24 листопада, а також від нової адміністрації президента США Дональда Трампа та його політичних зв’язків з російським лідером Володимиром Путіним.

Як повідомляв Укрінформ, лідери України і Європейського Союзу на двосторонньому саміті 24 листопада обговорять широке коло питань розвитку співпраці: пріоритети політичних та економічних реформ у рамках імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та допомогу європейських партнерів у цьому; співробітництво у рамках зовнішньої, безпекової та оборонної політики; співпрацю з питань юстиції, забезпечення свобод та безпеки, включаючи візову лібералізацію. Відносно ситуації в Україні лідери приділять увагу розвитку подій у деяких районах Донецької і Луганської областей, імплементації Мінських домовленостей, включаючи гуманітарний вимір.

Українську делегацію на зустрічі високого рівня очолюватиме Президент Петро Порошенко. ЄС представлятимуть президенти Європейської ради Дональд Туск, Єврокомісії - Жан-Клод Юнкер, а також ключові єврокомісари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-