Канада обіцяє захищати права дітей по всьому світу

Канада обіцяє захищати права дітей по всьому світу

Укрінформ
Канада прагне розбудувати світ, в якому кожна дитина почуватиметься щасливою та матиме змогу реалізувати свій потенціал.

Як передає кореспондент Укрінформу, у цьому йдеться у привітанні міністра закордонних справ Канади Стефана Діона із нагоди Всесвітнього дня дитини.

«Канада прагне допомогти побудувати світ, у якому кожна дитина має доступ до хорошого медичного обслуговування, харчування та навчання; світ, вільний від насильства та експлуатації; світ, у якому кожна дитина має можливість зростати, аби сповна реалізувати свій безмежний потенціал та покращити наше життя», - сказав Діон.

Він наголосив на важливій ролі дітей та молоді у розвитку кожного суспільства. «Ми переконані, що діти та молодь є потужними агентами соціальних змін, і що вони потребують ресурсів та можливостей, аби мати змогу активно брати участь в ухваленні рішень, які впливають на їх життя та змінюють світ. Саме тому Канада рішуче захищає та пропагує права дітей по всьому світу», - наголосив дипломат.

Міністр додав, що Канада «рішуче підтримує необхідність запобігання усіх порушень стосовно дітей за будь-яких обставин», зокрема і під час збройних конфліктів. «Канада упевнена, що кожна дівчина та хлопець повинні мати доступ до якісної освіти та можливостей навчатися упродовж усього життя. Освіта – це не лише одне із прав людини, вона також дає надію на світле майбутнє мільйонам молодих людей по всьому світу», - підсумував Діон.

Нагадаємо: сьогодні відзначається Всесвітній день захисту дітей, адже саме 20 листопада 1959 року ООН була ухвалена «Декларація прав дитини», а у 1989 році – «Конвенція прав дитини».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-