Канада охоча розповісти Росії про неприпустимість її дій – віце-прем'єр-міністр

Канада охоча розповісти Росії про неприпустимість її дій – віце-прем'єр-міністр

Укрінформ
Канада прагне відновити діалог із Росією, аби розповісти Москві про неприпустимість її дій в Україні.

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловила віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«За наслідками моїх зустрічей склалося розуміння, що Канада хоче залучити Росію до спілкування, аби мати змогу донести до Москви свою чітку позицію стосовно двосторонніх взаємин, але також інших питань, наприклад, неприпустимості нелегальної анексії Криму або агресії проти України», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що заяви Оттави про бажання відновити прямий діалог із Москвою викликані саме прагненням мати власний канал комунікації. «У мене залишається враження, що це залучення все-таки більше спрямоване на те, аби мати безпосередню можливість прямо доносити свою чітку позицію», - зазначила віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо: віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе перебуває із кількаденним візитом у Оттаві. Вона вже встигла зустрітися із главою комітету із закордонних справ та міжнародного розвитку федерального парламенту Канади Робертом Ноултом, представником МЗС у парламенті Памелою Голдсміт-Джонс, главою офіційної парламентської опозиції Роною Амброз, міністром імміграції, громадянства та біженців Джоном Маккалумом, міністром оборони Харджитом Саджаном, начальником штабу оборони Джонатаном Венсом, членами парламентської групи дружби між Канадою та Україною, президентом Конгресу українців Канади Павлом Гродом та багатьма іншими впливовими особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-