Польські освітяни протестували у Варшаві проти ліквідації гімназій

Польські освітяни протестували у Варшаві проти ліквідації гімназій

Фото
Укрінформ
Понад 15 тис. маніфестантів протестували в суботу у Варшаві проти планів влади змінити систему освіти в Польщі, зокрема ліквідувати гімназії.

Протест організувала профспілка вчителів Польщі (ZNP) за підтримки опозиційних партій, інформує кореспондент Укрінформу.

“Ми протестуємо проти хаосу, безладдя і демонтажу польської освіти, який реалізується міністерством національної освіти і передбачений проектом законів…Звертаємося до пані прем’єрки: не руйнуйте того, що спільно за 17 років збудували вчителі, батьки, органи самоврядування, директори шкіл, а насамперед учні – доробок гімназій”, - заявив керівник ZNP Славомір Броняж.

Під час маніфестації виступили представники п’яти опозиційних польських партій, які висловилися проти планів реформи освіти профільного міністра Анни Залевської.

Однією з основних змін, які пропонує міністр Залевська, є ліквідація гімназій, в яких вчаться учні після шостого класу школи, віком від 13-ти до 16-ти років. Після завершення гімназій учні далі упродовж трьох років навчаються у ліцеях і після їх завершення задають екзамени щодо отримання атестату про середню освіту.

Замість гімназій міністр освіти пропонує встановити 8-річну середню школу, а потім - 4-річний ліцей.

Фото: Radio Polska та ZNP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-