Канада закликає до мирних та чесних виборів на Гаїті

Канада закликає до мирних та чесних виборів на Гаїті

Укрінформ
Проведення справедливих всенародних виборів сприятиме стабільності політичної ситуації на Гаїті.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Мирний, інклюзивний та прозорий виборчий процес 20 листопада, дозволить забезпечити стабільність Гаїті та повагу до демократичних прав її громадян», - сказав Діон.

На його переконання, гаїтянці потребують лідерів, обраних демократичним чином. «Гаїті потребує демократично обраних представників, підзвітних виборцям та спроможних до довготермінової підтримки добробуту усіх гаїтян», - зазначив дипломат.

Він додав, що Канаду та Гаїті об’єднують давні міцні зв'язки. «Канада та Гаїті вже довгий час підтримують унікальні відносини. Канада допомогла Гаїті після урагану Метью та продовжує підтримувати гаїтянців у їх прагненні до демократії, безпеки та економічного розвитку», - наголосив Діон.

Нагадаємо: чергові президентські вибори відбулися на Гаїті 25 жовтня 2015 року, однак через високу кількість порушень та зловживань їх результати були скасовані виборчою комісією. Нова дата голосування кілька разів переносилася, востаннє – через ураган Метью, який пронісся територією Гаїті, Ямайки, Куби та Домініканської республіки 4 жовтня. Аби допомогти подолати наслідки цього природного катаклізму та забезпечити проведення виборів у постраждалих регіонах, Канада виділила Гаїті більше 10 млн дол.

Наразі всенародні вибори президента заплановані у Гаїті на 20 листопада 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-