У правлячій партії Молдови чекають від Додона «неприємних сюрпризів»

У правлячій партії Молдови чекають від Додона «неприємних сюрпризів»

Укрінформ
Лідер правлячої в Молдові Демократичної партії, екс-спікер парламенту Маріан Лупу вважає, що владі країни слід чекати від нового президента Ігоря Додона неприємних сюрпризів.

Так в інтерв'ю молдавським ЗМІ він прокоментував обрання лідера соціалістів Ігоря Додона президентом Молдови.

«Я не випадково сказав свого часу, що Ігор Додон дуже небезпечний для нашої країни кандидат на пост президента. Сказав, тому, що добре його знаю. Він дуже пихата людина, яка  використовуватиме усі засоби для досягнення своїх цілей. І ці цілі можуть бути зовсім не на користь нашій країні, якщо судити з його передвиборчих заяв. Говорю, зокрема, про його ідею федералізації Молдови, що була озвучена Додоном вже після обрання президентом», - зазначив Лупу.

Від Додона, за словами лідера молдавських демократів, можна чекати неприємних сюрпризів, проте правляча в країні коаліція на чолі з Демпартією робитиме усе можливе, щоб глава держави у своїй діяльності не перевищував надані йому Конституцією повноваження.

Лупу підкреслив також, що в нинішній ситуації більш відповідним для країни президентом була б лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Центральна виборча комісія оприлюднила остаточні результати президентських виборів в Молдові. Згідно з результатами, новим президентом країни став соціаліст Ігор Додон, за якого проголосували 52,11% виборців.

Центрвиборчком зобов'язаний в триденний термін представити підсумковий протокол про результати виборів до Конституційного суду, який, у свою чергу, впродовж 10 днів повинен винести вердикт про визнання (чи невизнання) виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-