Ісуса Христа проголосили королем Польщі

Ісуса Христа проголосили королем Польщі

Фото
Укрінформ
Зранку в суботу, 19 листопада, у Кракові відбулася церемонія інтронізації Ісуса Христа як короля Польщі. Церемонія відбулася в санктуарії в Лагевниках (район Кракова) і зібрала понад 6 тис. вірян.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Зазначимо, що схожі «зведення Христа на трон Польщі» відбувалися вже кілька разів, зокрема на Ясній Горі у 1997 році, та в Свебодзіні у 2000 році. Цьогорічна акція є унікальною, адже вона схвалена президентом країни. Крім того, Анджей Дуда був безпосередньо присутній церемонії.

«Ювілейний акт про Ісуса Христа як Царя й Господа» був прийнятий у квітні цього року, однак втілений лише тепер», – повідомила про подію прес-служба президента Дуди.

Центральні польські телеканали перервали трансляцію протесту вчителів, щоб надати ефір зведенню на трон Ісуса Христа, інформує Gazeta Wyborcza.

Ідея інтронізації (офіційного «зведення на трон») Ісуса сягає своїм корінням першої половини ХХ століття. Вона належить медсестрі Розалії Целякувні, яка переконувала, що чула внутрішні голоси, які начебто говорили їй, що умовою порятунку країни в умовах близької війни стане визнання Ісуса Христа королем Польщі.

фото: prezydentpl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-