Правляча партія Болгарії також наполягає на дострокових виборах

Правляча партія Болгарії також наполягає на дострокових виборах

Укрінформ
Колишній міністр регіонального розвитку, представник правлячої у Болгарії партії ГЄРБ(«Громадяни за європейський розвиток Болгарії») Ліляна Павлова вважає, що єдиним виходом із ситуації (після відставки уряду Бойко Борисова), що склалася в країні, можуть стати лише дострокові парламентські вибори.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми пішли з уряду, тому що люди підтримали лівих політиків та їхні заклики. Нині для забезпечення стабільності ми повинні затвердити у парламенті бюджет на 2017 рік, сформувати службовий уряд, а після цього провести чесні і прозорі дострокові парламентські вибори", - заявила Павлова.

За її словами, результати виборів, які мають бути призначені на березень-квітень 2017 року,  покажуть, кому з політиків громадяни Болгарії довірять керувати урядом.

 Напередодні про необхідність провести дострокові вибори заявили і представники Болгарської соціалістичної партії, які відмовилися прийняти пропозицію президента сформувати новий уряд.

Урядова криза спалахнула у Болгарії після перемоги на президентських виборах Румена Радєва і відставкою Кабінету міністрів на чолі з Бойком Борисовом, що послідувала за цим.

 Президент Болгарії Росен Плевнелієв ініціював консультації з парламентськими фракціями щодо питання формування нового уряду, проте жодна з парламентських партій поки не заявила про готовність взяти на себе відповідальність за формування нового Кабінету міністрів.

Згідно з болгарським законодавством, якщо всі парламентські фракції відмовляться брати участь у формуванні уряду, президент самостійно може призначити склад так званого службового Кабінету міністрів, який працюватиме до затвердження нового уряду.

Плевнелієв звернувся також до Конституційного суду із запитом, чи має право він призначати дострокові парламентські вибори за два місяці до закінчення президентського мандату.

Новий президент Болгарії Радєв, який отримав перемогу на виборах за підтримки соціалістів, офіційно вступить на посаду 22 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-