Екс-прем'єр Молдови змінила Додона на посаді голови Партії соціалістів

Екс-прем'єр Молдови змінила Додона на посаді голови Партії соціалістів

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Молдови Зінаїда Гречаний обрана головою Партії соціалістів замість Ігоря Додона, який переміг на президентських виборах.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Голова парламентської фракції Партії соціалістів, колишній прем'єр-міністр Молдови Зінаїда Гречаний очолить політформування. Рішення було прийняте у зв'язку з тим, що згідно із законодавством президент країни має бути безпартійним", - інформував новообраний президент Додон.

Відомо також, що перший свій зарубіжний візит в якості керівника Партії соціалістів Гречаний здійснить до Сербії, де вона візьме участь у Третьому з'їзді сербського соціалістичного руху.

На засіданні Республіканської ради партії, що відбулося у Кишиневі, було прийнято також  резолюцію, в якій у якості головного завдання соціалістів на найближчу перспективу позначена боротьба за розпуск парламенту і проведення дострокових парламентських виборів.

Зінаїда Гречаний була прем'єр-міністром Молдови у 2008-2009 роках, під час правління Партії комуністів, а першим віце-прем'єром - Ігор Додон. У 2009 році комуністи висунули її кандидатуру на посаду президента Молдови, проте парламентська опозиція (тоді президента обирав парламент) кандидатуру не підтримала. Через два роки, у 2011 році, Додон і Гречаний покинули Партію комуністів.

Напередодні Центральна виборча комісія оприлюднила остаточні результати президентських виборів у Молдові. Згідно з результатами, новим президентом країни став соціаліст Додон, за якого проголосували 52,11% виборців.

Центрвиборчком зобов'язаний у триденний термін подати підсумковий протокол про результати виборів до Конституційного суду, який, у свою чергу, впродовж 10 днів повинен винести вердикт про визнання (чи невизнання) виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-