Соціалісти Болгарії вимагають дострокових парламентських виборів

Соціалісти Болгарії вимагають дострокових парламентських виборів

Укрінформ
Голова «Болгарської соціалістичної партії – Ліва Болгарія» Корнелія Нінова висловилася за якнайшвидше проведення в країні дострокових парламентських виборів.

Про це вона заявила після консультацій з президентом Росеном Плевнелієвим щодо кандидатури наступного прем'єр-міністра країни, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми відкинули пропозицію президента очолити Кабінет міністрів. Болгарська соціалістична партія не братиме участі у формуванні нового уряду. Ми виступаємо за якнайшвидше проведення дострокових парламентських виборів, які можуть відбутися в березні-квітні 2017 року», - заявила Нінова.

Вона підкреслила, що соціалісти готові взяти на себе відповідальність і очолити уряд лише після парламентських виборів, в залежності від результатів голосування громадян.

 Раніше про відмову очолити уряд заявили і представники найбільшої парламентської фракції від партії ГЕРБ («Громадяни за європейське майбутнє Болгарії»).

Урядова криза спалахнула в Болгарії після перемоги на президентських виборах Румена Радєва і відставкою Кабінету міністрів на чолі з Бойко Борисовим, що послідувала за цим.

 Напередодні президент Болгарії Росен Плевнелієв ініціював консультації з парламентськими фракціями з питання формування нового уряду. Згідно з болгарським законодавством, якщо всі парламентські фракції відмовляться брати участь у формуванні уряду, президент може самостійно призначити склад так званого службового Кабінету міністрів, який працюватиме до затвердження нового уряду.

Плевнелієв також звернувся в Конституційний суд із запитом, чи має він право призначати дострокові парламентські вибори за два місяці до закінчення президентського мандата.

 Новий президент Болгарії Румен Радєв офіційно вступить на посаду 22 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-